Країни

Історія


Природна мінеральна вода «Трускавецька» відома з 1827 року, коли в невеличкому на той час населеному пункті Трускавець поблизу цілющих джерел відкрили першу водолікарню.

Про чудодійні властивості місцевої води знали і раніше. Вперше про особливість і лікувальні властивості «гірких», «кислих» та інших джерельних вод з цієї місцевості заговорив ще у 1578 році королівський лікар Войцех Очко. Пізніше, у 1836 році, львівський хімік-аптекар Теодор Торосевич опублікував детальні наукові праці про трускавецькі мінеральні води.

У 20-30 роках ХХ століття місто Трускавець здобуло славу одного з провідних «водних» курортів Європи на рівні з французьким Віші, німецьким Баден-Баденом, чеськими Карловими Варами.

На території колишнього Союзу «Трускавецька» вироблялася обсягом 1 мільйон пляшок на місяць. Перший випуск води у скляних пляшках був здійснений у 1962 році. На початку 2000 років в Трускавці був побудований сучасний завод, на якому з квітня 2001 року почали видобувати і розливати мінеральну воду ТМ «Трускавецька» і який уже за короткий час став одним із національних лідерів.

Трускавецька вода мала в регіоні неабияку популярність, тому в самому Трускавці й неподалік населеного пункту з’являлося чимало невеличких заводів, які займалися її видобутком і розливом. У 2005-2008 роках Трускавецький завод мінеральних вод об’єднав 5 таких дрібних місцевих виробників, завдяки чому стандарти виробництва популярної мінеральної води були уніфіковані й зросли до європейського рівня.

У чому ж секрет успіху «Трускавецької»? Однією із запорук її популярності серед українських споживачів є розташування свердловин у самому серці Карпат – курортному місті Трускавець. Із 20 свердловин, середня глибина яких становить 40-70 метрів, вода через мінералопроводи надходить на завод, розташований зовсім близько – всього за декілька кілометрів від родовищ,. Далі вона проходить через багатошарову фільтраційну систему, що містить різні види гравію та піску для усунення механічних домішок. При цьому природний склад води залишається незмінним. І лише після цього «Трускавецька» подається на потужну сучасну комп’ютеризовану лінію німецького виробника KHS – для розливу у ПЕТ-пляшки. Завдяки новітнім технологіям, працівники заводу лише ретельно контролюють технологічний процес на всіх етапах виробництва популярної мінеральної води.