Новости и пресс-релизы

Боротьба за справедливість: чому активи IDS Ukraine не мають бути заарештовані

Найбільший виробник мінеральних вод IDS Ukraine під загрозою арешту цілісних майнових комплексів, виробництва та нерухомості компанії, в якій більше 50% належать непідсанкійним акціонерам, а саме громадянам Великобританії та України, а також Уряду Грузії.

У 2022 році Бюро економічної безпеки України (БЕБ) заарештувало корпоративні права IDS Ukraine та передало їх в управління АРМА (Національне агентство із питань виявлення, розшуку та управління активами). У лютому 2023 року АРМА оголосила конкур на пошук управителя, активну участь в обговорені та зацікавленості якого виявив Томаш Фіала, власник інвестиційної компанії Dragon Capital, якій належить конкуруючий бренд мінеральної води «Трускавецька». Він закликав заарештувати заводи у Моршині та Миргороді, нерухомість та інші цілісні майнові комплекси, та передати їх зовнішньому управителю через конкурс, в якому мав намір взяти участь.

Особиста зацікавленість Томаша Фіали у відчуженні власності акціонерів IDS Ukraine, до більшості з яких держава не висунула санкцій та які не мають російського походження, зрозуміла – отримати контроль над гігантом галузі.

Для конкурента в обличчі Томаша Фіали банкрутство найбільшого гравця на ринку є найкращою можливістю збільшити долю ринку ТМ «Трускавецька», власником якої він є. Саме тому він провокує органи державної влади до рішення щодо арешту та зупинки виробництва та бізнесу компанії, яка надає робочі місця близько 3000 людям та сплачує найбільші податки у галузі. Він розуміє, що по закінченню війни відбудуться суди, які повернуть майно законним власникам, тому зовсім не зацікавлений у збереженні функціонування цієї компанії.

IDS Ukraine категорично не згодна з можливими рішеннями щодо арешту майна і зупинки виробництва. Топ-менеджмент компанії, який є майже незмінним протягом 15 років, завжди працював заради розвитку бізнесу та економіки України. Готовий й надалі забезпечувати стабільну роботу Компанії — лідера ринку, та зберегти цінність цього активу.