Новини та прес-релізи

Всі зароблені кошти в 2022 році акціонери IDS Ukraine передали на благодійність

За останні кілька тижнів під гаслом боротьби з російським бізнесом відбувається спроба позбавити власності акціонерів IDS Ukraine. Наразі заарештовано та передано до АРМА 100 % корпоративних прав акціонерів, хоча більше 50% з них належать особам, санкції до яких не було застосовано – британцям, грузинам та українцям.

Менеджмент та непідсанкційні акціонери компанії повністю розділяють справедливе прагнення держави до захисту економіки та країни. Саме тому ще на початку повномасштабного вторгнення було прийнято рішення відмовитися від дивідендів в 2022 році і направити всі доступні кошти на благодійність.

За 2022 рік сума допомоги IDS Ukraine склала понад 100 млн гривень. Зокрема, води було передано на суму понад 67 млн грн. Вона пішла на потреби військових, поранених, переселенців та мешканців деокупованих територій. Компанія співпрацює майже з двома сотнями фондів та волонтерських організацій, постійно долучається до великих потоків гуманітарної допомоги та самостійно розвозить благодійну продукцію в деокуповані регіони.

Крім цього, IDS Ukraine продовжує підтримувати півтори сотні своїх мобілізованих співробітників. Компанія продовжує виплати їм заробітних плат, хоча держава скасувала цю вимогу до бізнесу. Загальна сума виплат цим співробітникам 2022 році склала 18,7 млн грн. Окремо здійснювались грошові відрахування у різні фонди для цільової допомоги військовим, в тому числі на закупку для них амуніції та обладнання.

Важливо зазначити, що такий обсяг благодійної допомоги був би неможливим без довіри до компанії з боку споживачів. IDS Ukraine змогла підтримати військових, переселенців та мешканців деокупованих територій тільки завдяки тим, хто купує “Моршинську”, “Миргородську”, “Аляска”, “Аква Лайф” та енергетичний напій “Воля”, або робить замовлення в MyWaterShop. Кожен покупець зробив внесок у допомогу країні і компанія вдячна всім, хто долучився до цього.

Зі свого боку, непідсанкційні акціонери компанії навіть не дивлячись на те, що держава грубо порушує їх права власності, вважають надання благодійної допомоги в 2023 році одним з пріоритетних напрямків роботи підприємств. Тільки за січень 2023 року, було передано 120 тис літрів води в Херсон, а загальна кількість переданої продукції вже в цьому році складає близько 500 тис літрів.