Новини та прес-релізи

Масштаби підтримки економіки та гуманітарної програми для України від IDS Ukraine сягнули 1,3 млрд грн

Через повномасштабну російську агресію, особливо після підриву Каховської ГЕС, мільйони українців залишилися без доступу до питної води. Компанія IDS Ukraine, як найбільший виробник бутильованої води в Україні, з перших днів вторгнення взяла на себе важливу гуманітарну місію з безкоштовного забезпечення питною водою тих, хто цього найбільше потребує.

З лютого 2022 року IDS Ukraine відкрила власний гуманітарний та економічний фронт, а загальний масштаб проектів на підтримку для людей та економіки України сягнув 1,3 млрд грн.

«Великий бізнес не може перебувати окремо від держави та громадян. Перемога у війні – це наш спільний виклик. IDS Ukraine є найбільшим виробником бутильованої води в Україні. А це критично важливий продукт, особливо сьогодні, з огляду на військові злочини росіян – руйнування водогонів, водоканалів та підрив Каховської ГЕС. Вся команда IDS Ukraine чітко розуміє важливість нашої місії – безкоштовного забезпечення питною водою постраждалих від окупантів регіонів нашої країни», – прокоментував генеральний директор IDS Ukraine Марко Ткачук.

З початку повномасштабного вторгнення акціонери компанії прийняли рішення передати всі доступні у 2022-2023 році кошти на благодійність та гуманітарні потреби.

Основний фокус гуманітарної діяльності IDS Ukraine — безкоштовне забезпечення питною водою. ЇЇ отримують люди, які потерпають від війни та її руйнівних наслідків. Допомогу у вигляді безкоштовної продукції та фінансових донатів отримували військові та рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій, поранені, переселенці, мешканці звільнених нашими воїнами територій, а також регіонів, які потерпають від техногенної катастрофи, спричиненої підривом дамби Каховської ГЕС ворожими військами. IDS Ukraine налагодила тісну співпрацю майже з двома сотнями благодійних фондів та волонтерських організацій, долучаючись до формування гуманітарних вантажів та здійснюючи власну доставку продукції тим, хто потребує підтримки.

На цей час масштаби допомоги від IDS Ukraine у сфері забезпечення питною водою сягають 150 млн грн. Тільки у червні компанія спрямувала гуманітарні зусилля на забезпечення питною вдою мешканців півдня України, які постраждали від підриву Каховської ГЕС. Ця допомога включає понад 5 млн літрів питної води загальною вартістю 35 млн грн, а також закупівлю двох мобільних очисних станцій і витратних матеріалів для них, які щомісячно забезпечуватимуть потреби людей у питній воді об’ємом понад 1,6 млн літрів.

IDS Ukraine продовжує підтримувати півтори сотні своїх колег, які були мобілізовані на захист України. Компанія продовжує виплачувати їм заробітну плату, хоча держава скасувала цю вимогу до бізнесу, а загальна сума таких виплат мобілізованим співробітникам від початку повномасштабного вторгнення склала 60 млн грн. Додатково IDS Ukraine підтримує інших українських воїнів та спрямувала 13 млн грн до різних фондів, які надають цільову допомогу військовим, включаючи закупівлі амуніції, екіпірування та обладнання.

Команда IDS Ukraine та непідсанкційні акціонери компанії, серед яких громадяни України та країни-союзниці Великої Британії, готові надавати українцям та нашій країні усіляку підтримку у нашому спільному справедливому прагненні Перемоги та захисту економічної стабільності.

IDS Ukraine зберегла статус одного із найбільших донорів бюджету України, сплативши майже 700 млн грн податків та зборів, які Україна спрямовує, зокрема, на підтримку війська. Ми в IDS Ukraine щиро віримо у нашу Перемогу, тому компанія попри складні виклики воєнного часу продовжує реалізацію програм розвитку і залишається одним із найбільших інвесторів країни: ми реалізували інвестиційний проєкт для розвитку і модернізації своїх виробничих потужностей на загальну суму 438 млн грн.