Вартість IDS Ukraine має бути збережена для подальшої націоналізації

З червня 2022 року 100% корпоративних прав компанії IDS Ukraine, що володіє ТМ «Моршинська», заарештовані судом. Наразі вони передані в управління АРМА.

Основними власниками IDS Ukraine є родина Бадрі Патаркацишвілі, якій належить 34,83% компанії, а також уряд Грузії та група міноритарних акціонерів, що сумарно володіють 15,18%. Опосередкована частка, зокрема, М.Фрідмана становить 18,23%. Підсанкційний акціонер не має ніякого впливу на діяльність компанії і тим більше на прийняття будь-яких рішень.

Станом на травень 2023 року підприємства IDS Ukraine стабільно працюють, надаючи робочі місця майже 3 000 українців. Робота менеджменту компанії направлена на забезпечення операційного функціонування компанії і збереження вартості активу.

Ефективно працююча IDS Ukraine – відповідає інтересам України. Адже саме держава отримає найбільшу вигоду після подальшої націоналізації долі підсанкційних акціонерів (49,99%), яка має відбутися одразу після розробки законодавчих норм щодо цього процесу. Тому зберегти вартість компанії, задача номер один. Втілити її можливо лише за умови операційного функціонування заводів та бізнесу в цілому. “Наша задача – забезпечити стабільний розвиток компанії для того, щоб утримувати нинішні лідерські позиції на ринку та, відповідно, зберегти вартість компанії, – зауважує гендиректор IDS Ukraine Марко Ткачук, – За ті чверть століття, що існує компанія, відбулося вже декілька змін акціонерів, чергова теж не має стати проблемою. Головне у цьому процесі – зберегти робочі місця, бренди і заводи, що мають працювати на майбутнє».

Окремо хочемо зазначити, що всі доступні кошти IDS Ukraine у 2022-му направили на благодійність. Всього минулого року компанія передала на допомогу країні більше 100 млн грн. У 2023 році продовжила свою велику благодійну кампанію.