Новини та прес-релізи

Благодійна допомога IDS Ukraine з початку повномасштабного вторгнення становить 320 млн грн

 

Минулого року Україна піднялася на друге місце у Світовому індексі благодійності (World Giving Index), хоча у 2022-му посідала лише десяте серед 142 держав світу. Цей рейтинг вимірює залученість людей до соціальної діяльності та демонструє рівень щедрості громадян кожної країни. Україна зі 100 можливих балів отримала 62, Індонезія, яка посідає перше місце, — 68.

Результати досліджень компанії Gradus свідчать про збільшення регулярності донатів від громадян. Бізнес також активно бере участь у допомозі військовим і цивільним.  Серед компаній, які системно надають благодійну підтримку, – найбільший виробник бутильованих вод IDS Ukraine.  Компанія виробляє критично важливий для суспільства продукт – питну воду, тому саме вона є основою благодійної допомоги. З 24 лютого 2022 року компанія регулярно передає свою продукцію  для ЗСУ та лікарень, для людей на деокупованих територіях і для тих, хто був змушений залишити свої домівки та переїхати в безпечніші області України.

Загальна сума допомоги IDS Ukraine за період повномасштабного вторгнення становить 320 млн грн, з них за 2023 рік — 220 млн грн.   Від початку повномасштабної російської агресії компанія надала питної води на суму понад 213 млн грн, а витрати на військове спорядження та закупівлю техніки досягли  майже 45 млн грн. Крім цього, компанія продовжує виплачувати заробітну плату мобілізованим співробітникам попри зняття таких гарантій державою. За цей час сума таких виплат становила  близько 62 млн грн.

Починаючи з 2014 року компанія системно співпрацює з благодійними фондами та організаціями, а з початком повномасштабного вторгнення обсяги  допомоги значно збільшились. На сьогодні серед наших партнерів понад 200 фондів, громадських і волонтерських організацій, які разом із нами підтримують українців і наближають нашу Перемогу“, — зазначив Марко Ткачук, СЕО IDS Ukraine.

Компанія завжди готова прийти на допомогу в критичних ситуаціях. Минулого року, долаючи наслідки катастрофи на Каховській ГЕС, IDS Ukraine за сприяння Офісу Президента й у співпраці з військовими адміністраціями оперативно поставила на Херсонщину  питну воду —  5 млн л загальною вартістю 35 млн грн, а також закупила та встановила дві мобільні очисні станції, які щомісячно забезпечують потреби людей у питній воді об’ємом понад 1,6 млн л.

У 2024 році компанія продовжує свою велику благодійну програму по всіх напрямках, включаючи надання критично важливого продукту – води – тим, хто цього потребує, а також системно підтримуючи наших захисників!