Новини та прес-релізи

«Держава має якнайшвидше націоналізувати частки осіб, на яких поширюються санкції» – Всеволод Білас, «Моршинська»

Таку позицію компанії озвучив міноритарний акціонер IDS Ukraine та фундатор ТМ «Моршинська», відповідаючи на запитання журналістів щодо спроб рейдерів обійти державу та захопити «Моршинську». Якщо цього не зробити, Україна може втратити мільярди, позбувшись можливості провести продаж 49,99% корпоративних прав IDS Ukraine у чесний і прозорий спосіб доброчесним інвесторам. А це бюджетні кошти, які можна було б спрямувати на протистояння у війні, відновлення та відбудову України.

Крім того, компанія є найбільшим платником податків у галузі – лише у 2022 році було сплачено близько 700 млн грн у бюджет країни, що є критичним показником для підтримки української економіки. Величезний внесок IDS Ukraine робить і для наближення Перемоги, надаючи продукцію, на суми, що вимірюються мільйонами. Від початку повномасшабного вторгнення компанія надала допомоги на суму 230 млн грн.

Саме тому компанія закликала державу якнайшвидше націоналізувати частки акціонерів під санкціями, серед яких російський олігарх Михайло Фрідман та його бізнес-партнери, при цьому акцентувала на тому, що зробити це важливо в юридично бездоганний спосіб.

Сюжет ICTV

Нагадаємо, що IDS Ukraine є найбільшим платником податків та зборів у галузі – лише за за 2022 р. компанія перерахувала до бюджету країни майже 700 млн грн. Вона надає роботу 3 000 осіб і відіграє значущу роль як основний роботодавець для таких невеликих міст, як Миргород і Моршин. Від початку війни на потреби ЗСУ, лікарень, переселенців і мешканців деокупованих територій IDS Ukraine передала води на загальну суму 160 млн грн, а обсяг допомоги за благодійними проєктами сягнув 230 млн грн.

Додаткова інформація: pr@morshynska.ua