Дублюючі обмежувальні заходи щодо акціонерів IDS Ukraine не впливають на роботу компанії

Згідно з ухваленим за поданням Служби безпеки України рішенням Ради національної безпеки та оборони України 07.11.2023 р. і Указом Президента України №739.2023 до компанії International Distribution Systems Limited (Кіпр), яка є  акціонером IDS Ukraine, було застосовано санкції у вигляді блокування активів, запобігання виведенню капіталів і збільшенню статутного капіталу українських дочірніх підприємств на 2 роки.

У зв’язку з цим вважаємо за необхідне наголосити, що запроваджені обмежувальні заходи стосуються акціонерів компанії, але жодним чином не впливають на операційну діяльність і господарські операції компанії IDS Ukraine.

Відповідно, компанія IDS Ukraine, її виробничі й інші підрозділи продовжують працювати у звичному режимі під управлінням українського менеджменту в межах повноважень, визначених статутами та законодавством України.

Підкреслимо також, що менеджмент IDS Ukraine неодноразово наголошував, що компанія підтримує санкційну політику української влади. Зокрема, закликав якнайшвидше провести юридично бездоганну націоналізацію компанії таким чином, аби не нашкодити інтересам держави, а саме зберегти ринкову вартість активів і їхню правову чистоту, убезпечивши країну від позовів у міжнародних судах і подальшої виплати компенсацій.

Запорукою захисту економічних інтересів держави має стати коректне проведення оцінки ринкової вартості заарештованих  активів IDS Ukraine. Наразі визначена обраним АРМА оцінювачем вартість є заниженою як мінімум у два рази, що підтверджується даними незалежної оцінки, що була отримана IDS Ukraine. Тому надзвичайно важливо терміново залучити авторитетного оцінювача, якому довіряють не тільки державні органи України, але й міжнародні організації та інституції, аби  провести дійсно незалежну оцінку. Це дасть змогу за будь-якого подальшого сценарію управління бізнесом IDS Ukraine зберегти його масштаб і обсяг бюджетних надходжень від його роботи на рівні, що буде не нижчим за поточний.