Новини та прес-релізи

Мажоритарний акціонер IDS Borjomi передав контроль над компанією

IDS Borjomi International оголосила сьогодні, що її мажоритарний акціонер передає на безоплатній основі 7,73% акцій компанії уряду Грузії та більше не матиме контролю над нею. 

Після офіційного прийняття пропозиції виконавчою владою Грузії,  13 червня 2022 року, 7,73% акцій IDS Borjomi International будуть передані уряду Грузії без будь-якої компенсації. 

 В результаті цієї угоди: 

  • Мажоритарний акціонер більше не матиме контролю над IDS Borjomi International; 
  • Представництво основного акціонера в Раді директорів IDS Borjomi International скоротиться з 8 до 2 членів; 
  • Уряд Грузії призначить свого представника головою Ради директорів IDS Borjomi International. 

«Акціонери IDS Borjomi International завжди сприяли успіху компанії на кожному з ринків її присутності. IDS Borjomi вдячна уряду Грузії за підтримку в досягненні цієї угоди, що дозволить компанії продовжити свій розвиток за наявних складних обставин», – так висловився з цього приводу член ради директорів IDS Borjomi International, Ельхан Алназаров. 

«Я впевнена, що завдяки цій угоді, компанія відновить виробництво мінеральної води «Боржомі» в Грузії, а ми, як ексклюзивний дистриб’ютор «Боржомі» в Україні, продовжимо забезпечувати українських споживачів їхнім улюбленим продуктом», – додала Наталія Матусевич, директор з розвитку бізнесу та маркетингу IDS Ukraine.