«Моршинська» доправила гуманітарний конвой на Херсонщину з запасом питної води для рятувальників і мешканців регіону

На Херсонщину прибули фури з гуманітарним вантажем питної води від IDS Ukraine (ТМ «Моршинської», ТМ «Миргородська»)

Гуманітарний конвой із декількох вантажівок доставив запаси питної води для рятувальників і мешканців Херсонщини, яка потерпає від її нестачі внаслідок бойових дій та минулорічного руйнування російськими загарбницькими військами дамби Каховської ГЕС.

Головне Управління ДСНС України у Херсонській області висловило вдячність виробникові води IDS Ukraine, який організував доставку питної води власного виробництва до регіону.

«Рятувальники Херсонщини кожного дня працюють в надскладних умовах та ліквідовують наслідки ворожих обстрілів, тому дуже приємно коли благодійні організації та небайдужі люди хочуть допомогти і підтримати вогнеборців. Вчора отримали запас питної води, дякуємо за допомогу IDS Ukraine та Моршинська», — повідомило Головне Управління ДСНС України Херсонщини на своїй сторінці у соцмережах.

Як відомо, минулоріч найбільший національний виробник води та напоїв IDS Ukraine однією із перших надала гуманітарну допомогу мешканцям південних регіонів України, які постраждали внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС. З самого початку цього техногенного лиха, спровокованого ворожими військами, виробник «Моршинської» та «Миргородської» спрямував до постраждалих регіонів і громад понад 5 млн л питної води на суму 35 млн грн для безкоштовного поширення серед тих, хто потребував допомоги. За сприяння Офісу Президента України та в тісній взаємодії з військовими адміністраціями постійний потік гуманітарних поставок питної води для мешканців постраждалих громад і населених пунктів сягав 300 тис літрів на добу.

«Ми продовжуємо гуманітарну програму з постачання питної води для Херсонщини, яка найбільше постраждала внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС. Адже мають місце негативні наслідки цієї техногенної катастрофи і мешканці регіону, військові, рятувальники та медики регіону все ще потребують запасів питної води. Особливої актуальності ця потреба набуває з наближенням літа, адже Херсонщина —  традиційно спекотний та посушливий регіон. Тому ми оперативно відгукуємось на прохання місцевих органів влади та волонтерів, доправляючи до регіону каравани вантажівок з питною водою — це і можливість створити її запас до посушливого сезону, і забезпечити поточні потреби», — прокоментував гуманітарну взаємодію з херсонськими рятувальниками Марко Ткачук, генеральний директор IDS Ukraine.

За даними рейтингу видання NV компанія IDS Ukraine входить до переліку найбільших донорів гуманітарної допомоги.

Загальні масштаби гуманітарних проєктів IDS Ukraine з початку повномасштабного російського вторгнення перевищують 330 млн грн, які включають безкоштовне надання питної води для військових, медиків, рятувальників та цивільних, які потерпають від наслідків війни.