Новини та прес-релізи

Тільки виважене рішення АМКУ забезпечить додержання державних інтересів під час призначення управителя активів IDS Ukraine

 

Компанія IDS Ukraine підтримує прагнення АМКУ ретельно дослідити ймовірні негативні наслідки отримання в управління корпоративних прав компанії її меншим конкурентом ТОВ «Карпатські мінеральні води» за результатами конкурсу АРМА як класичний приклад killer acquisition, що призведе до надмірної концентрації ринку бутильованої питної води.

Задля сприяння об’єктивному розгляду наслідків такої концентрації представники IDS Ukraine на запит АМКУ вже передали матеріали на 3500 сторінках із детальними даними про ринок. IDS Ukraine і надалі є повністю відкритою до діалогу з АМКУ та готова всебічно сприяти комітету у виконанні його функцій.

Ми сподіваємося, що виважене рішення АМКУ, з одного боку, дозволить зберегти здорову ринкову конкуренцію та запобігти створенню штучної монополії, а з іншого – це унікальний шанс повернути ситуацію стосовно активів IDS Ukraine у правове поле та можливість уникнути інших суттєвих загроз державним інтересам.

IDS Ukraine не погоджується із твердженням АРМА про «тяжкі наслідки у вигляді унеможливлення вчасних надходжень до державного бюджету». Це не відповідає дійсності, оскільки лише зацікавлений у стабільному розвитку бізнесу IDS Ukraine управитель забезпечуватиме належний обсяг таких надходжень на рівні не нижчому за поточний.

Додатково повідомляємо, що з моменту арешту корпоративних прав IDS Ukraine та її виробничого активу МЗМВ «Оскар» управління діяльністю компанії здійснює український менеджмент, що забезпечив найбільший у своїй галузі обсяг бюджетних надходжень: 699 млн грн упродовж 2022 року, а за 10 місяців 2023 року – 736 млн грн. Із початку повномасштабного вторгнення компанія працює як соціальний бізнес, метою діяльності якого є підтримка України й українців. Незважаючи на виклики воєнного часу, протягом поточного року компанія залишається одним із найбільших роботодавців країни та забезпечує роботою 3000 співробітників. На потреби ЗСУ, ДСНС, лікарень, переселенців, мешканців деокупованих територій було передано продукції на 203 млн грн, а загальна сума благодійної допомоги перевищила 280 млн грн . Зокрема, за сприяння Офісу Президента у співпраці з військовими адміністраціями більш ніж 5 млн літрів води нашого виробництва одержали постраждалі від катастрофи на Каховській ГЕС.